Vroege Vogels

Geboorteseizoen grijze zeehonden van start

  •    •  
27-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zeehond.jpg
Met hun dikke witte vacht zien pasgeboren grijze zeehonden er knuffelbaar uit. Maar vergis je niet, hun ouders zijn Nederlands grootste wilde roofdieren. Die lange haren hebben de pups dan ook niet voor de aaibaarheid. Ze hebben zo’n dikke winterjas hard nodig. Grijze zeehonden worden namelijk midden in de winter geboren. Het geboorteseizoen in de Nederlandse kolonies is inmiddels begonnen. Dit weekend werd het eerste wollige jong gespot op Vlieland.
Warme jas
De warme winterjas waar grijze zeehonden mee worden geboren heeft ook een nadeel. De pups kunnen er niet goed mee zwemmen. Door die lange natte haren raken ze in het water extra snel onderkoeld. Daarom blijven ze de eerste weken op het droge. Ze krijgen er melk van hun moeder. Na drie tot vier weken, als ze dik en rond zijn door de vette melk, laat deze hen echter in de steek. In die tijd verharen ze en krijgen ze hun normale grijze vacht. Dat is ook hard nodig want vanaf dan moeten ze hun eigen kostje bij elkaar scharrelen….en daarvoor moeten ze toch echt te water.
Lees meer op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.