Vroege Vogels

Geboorte zeehond gefilmd

  •  
22-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zeehond Wadfilm

© Grijze zeehondpup, bron: Ruben Smit Productions

Als eerste filmploeg wist de crew van Ruben Smit Productions nog niet eerder gefilmde beelden te vangen, zoals de geboorte van de zeehonden en het onderwaterleven in de Waddenzee.

Unesco Werelderfgoed

Met timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera's weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit verschillende perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed en de crew van Ruben Smit kon alleen aan de slag dankzij de hulp en nauwe samenwerking met vele natuurorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden in de wadden.

Waddenzee

De leidende karakters in de film zijn de grijze zeehond, de slechtvalk en de bergeend. Ruben Smit: 'Deze film overtreft mijn verwachtingen, vooral dankzij de waanzinnige beelden die we hebben weten te maken. Zoals de geboorte van de zeehonden, maar ook het enige grondnest van de slechtvalk in Nederland en niet te vergeten het onderwaterleven van de natuurlijke riffen in de Waddenzee. Ik denk dat veel mensen verbaasd zullen staan wat wij allemaal in beeld hebben gebracht'.
Bron: Ruben Smit Productions
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.