Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Garnalenvissers krijgen steuntje in de rug

  •  
10-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
garnalen.jpg
Garnalenvissers krijgen een steuntje in de rug van staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken). Ze stelt 1,2 miljoen euro subsidie voor de vissers beschikbaar, schrijft De Telegraaf.
Dat geld kunnen zij gebruiken voor het kopen van modern vistuig, koelsystemen en sorteersystemen. Aan de subsidie zijn wel voorwaarden verbonden. Voor vistuigen is de maximale bijdrage bijvoorbeeld 7000 euro en voor koelsysteem 24.000 euro. De vistuigen moeten bovendien duurzaam zijn. Dat wil zeggen dat ze voor minder bodemberoering en bijvangsten moeten zorgen.
Garnalenvissers hebben het moeilijk omdat zij sinds begin dit jaar vanwege natuurregelgeving op minder plekken mogen vissen. Volgens de vissers zitten uitgerekend op die beschermde plekken veel garnalen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.