Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ganzenjachtreis in oktober

  •  
17-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grauweganzen_24.jpg

© Grauwe ganzen. Fotograaf: ikjelle.

Afgelopen najaar heeft een Amerikaans reisbureau in meerdere provincies ganzenjachttripjes georganiseerd. Dat blijkt uit de wintereditie van het Amerikaanse tijdschrift de ' Shooting Sportsman '. De Partij voor de Dieren is verbolgen en trekt in Vroege Vogels aan de bel. Fractievoorzitter Marianne Thieme stelde al eerder kamervragen toen bekend werd dat reisbureau's jachtreizen aanboden naar Nederland. Nu zijn er concrete aanwijzingen dat toeristen uit het buitenland ook afgelopen najaar voor veel geld ganzen hebben bejaagd.
Ganzen vallen in Nederland niet onder de plezierjacht. Daarom is het des te opmerkelijker dat dergelijke reizen worden georganiseerd. Met de opgevoerde ganzenjacht in Nederland wordt ons land in buitenlandse advertenties geroemd. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.