Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Ga niet met beren op de foto'

  •  
09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinebeer2.jpg
Als toeristen zich tijdens de vakantie laten kieken met een dansende beer, moeten ze zich realiseren dat ze het mishandelen van deze dieren in stand houden. Daarvoor heeft de stichting Alertis donderdag gewaarschuwd. De stichting was initiatiefnemer van het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
In het Berenbos worden mishandelde beren uit het buitenland opgevangen. De dieren zijn bijvoorbeeld gebruikt als dansbeer of hebben hun leven in een kooi doorgebracht bij een restaurant om de gasten te vermaken.
Dansberen krijgen een ring door hun neus met een touw eraan. De eigenaren leren de beren te 'dansen' door ze op een gloeiende metalen plaat te zetten en met een touw aan de neusring te trekken. Na een tijdje gaan de dieren vanzelf bewegen als er aan hun neus wordt gerukt. Hun eigenaar laat de dieren dansen tegen betaling.
Turkije en Bulgarije hebben de dansberen inmiddels verboden. In India, bijvoorbeeld zijn de beren nog regelmatig te zien.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.