Vroege Vogels

Ga jij bewust om met water?

  •    •  
16-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
drop-of-water-g1cbd9fb54_1920

© Pixabay

Veeg jij vet uit de koekenpan voordat je die afwast? Of heb je een herbruikbare drinkfles in je tas? Dan ben je goed op weg om een Waterbaas te worden. De waterschappen starten vandaag een campagne over waterbewust leven.

De waterschappen hebben de Waterbazencheck bedacht. Je krijgt een paar vragen over hoe jij omgaat met water in het dagelijks leven. Bij de uitslag krijg je tips om je gedrag te verbeteren. Tussen 16 mei en 12 juni kan je ook nog eens prijzen winnen als je de Waterbazencheck invult.

Meer doen?

Voor echte Waterbazen die de check met vlag en wimpel halen, hebben de waterschappen nog meer tips die wat breder zijn dan gedrag in het dagelijks leven, zoals het aanleggen van een regenwatervijver of wadi in je tuin.

Verder sporen ze mensen aan in juni mee te doen met het nationale wateronderzoek ‘Vang de watermonsters’. Je kan ook een Waterbazenwandeling maken, waarbij je meer leert over wat de waterschappen doen en onderweg zwerfafval opruimt.

De waterschappen werken elke dag aan het water in Nederland, bijvoorbeeld door te beschermen tegen wateroverlast en door het zuiveren van water.

Bron: ANP, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Natuur & Milieu, Waterschappen

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.