Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Future for Nature Awards voor project viskat, gordeldier en luiaard

  •  
17-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
sloth-gb0f6c0564_1280

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, reikt dit jaar de Future for Nature Awards uit aan drie jonge natuurbeschermers uit India, Brazilië en Groot-Brittanië. De Indiase Tiasa Adhya (35) krijgt de prijs vanwege haar project voor de viskat, een katachtige die in het Indiase moerasland woont. Braziliaan Gabriel Massocato (34) is onderscheiden omdat hij het reuzengordeldier voor uitsterven probeert te behoeden. Rebecca Cliffe (31) uit Groot-Brittannië zet zich al jaren in voor de bescherming van luiaards in Costa Rica. De winnaars krijgen behalve een oorkonde ook een geldbedrag van 50.000 euro.

De prestigieuze natuurbeschermingsprijzen zijn voor de vijftiende keer toegekend. Eerder reikten onder andere koning Willem-Alexander, bioloog David Attenborough en apendeskundige Frans de Waal de prijzen uit in Burgers' Zoo in Arnhem.

De prijsuitreiking heeft plaats in mei in Arnhem. Veel eerdere laureaten zijn daarbij aanwezig, onder wie Nederlanders zoals Els van Lavieren die berberapen in Marokko beschermt, Tjalle Boorsma die de laatste blauwkeelara's in Bolivia probeert te behouden en Wietse van der Werf, die zich met kansarme jongeren inzet voor de bescherming van de Noordzee.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.