Vroege Vogels

FSC-certificaat voor Natuurmonumenten

  •  
26-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_126176.jpg
Het hout uit de Gelderse bossen van Natuurmonumenten heeft het certificaat van het Forest Stewardship Council (FSC) ontvangen.
 
Ongemoeid
Natuurmonumenten beheert in Gelderland 18.000 hectare bos. Ongemoeid blijft het bos in natuurlijke landschappen, zoals op de Veluwezoom. In zogeheten halfnatuurlijke en cultuurhistorische landschappen moet met enige regelmaat hout verwijderd worden. Bijvoorbeeld om bepaalde bomen genoeg ruimte te geven zich verder te ontwikkelen.  
 
Duurzaam
Jaarlijks worden vele duizenden hectares bijzonder waardevol bos volledig kaal gekapt, vooral in de tropen, maar ook in Europa. Consumenten hoeven daar niet aan mee te doen, vindt Natuurmonumenten. Zo komt FSC-hout uit duurzaam beheerde bossen waar selectief en dus behoedzaam wordt gekapt.     
 
Natuurbescherming
Harald van den Akker, boswachter bij Natuurmonumenten op de afdeling Oost-Veluwe hoopt dat de FSC-keurmerk zich naast duurzaamheid ook gaat richten op natuurbeheer. "Een onafhankelijk instituut neemt ons dan de maat. Het FSC-certificaat wordt dan ook een kwaliteitsnorm voor natuurbescherming."

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.