Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fruit groeit weer dankzij regen

  •  
19-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fuit.jpg
Door de droogte begin deze zomer begon het Nederlandse fruit minder te groeien. Dankzij de regen van de afgelopen week heeft het de groei weer te pakken. Wel heeft de harde wind een aantal fruittelers veel schade opgeleverd. Dat meldt Frans van Brandenburg, Vakgroepvoorzitter Fruitteelt van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).
Van Brandenburg: “Juni en de eerste week van juli dit jaar waren erg droog. De Nederlandse fruitbomen begonnen er last van te krijgen, de groei raakte uit het fruit. Dankzij de regen die de afgelopen weken is gevallen, is de groei weer terug in de gewassen. Dat is goed nieuws.”
“De meeste fruittelers hebben de storm en regen goed doorstaan. Een enkele teler is echter zwaar getroffen. Telers van kersen en bessen hebben vaak beschermkappen staan om het fruit te beschermen tegen spreeuwen en regen. Van sommige telers zijn de zeilen weggewaaid en soms zijn zelfs hele constructies verwrongen. Die materialen moeten opnieuw worden aangeschaft.”
“Overigens melden veel kersentelers die geen beschermkappen bij hun fruit hebben geplaatst, dat er dit jaar weinig spreeuwen zijn. Het weghouden van deze vogels bij het fruit kost hen daardoor weinig tijd.”
Tekst: Wichertje Bron, De Natuurkalender.nl

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.