Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Friese kinderen gaan de natuur in

  •  
30-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_153452.jpg
Vier scholen in Friesland gaan hun leerlingen les geven over en in de natuur. Ze adopteren een stuk land van Staatsbosbeheer. Dit land wordt omgetoverd tot een gebied vol leer- en spelelementen. Zo komen er onder andere vijvers met wiebelvlotten, loopbuggen, steugers en stapkeien. Oud petgaten, gaten waar vroeger turf uit werd gestoken, worden uitgegraven en omgebouwd tot visvijvers en kikkerpoelen.
Volgens boswachter Roel Vriesema zitten kinderen steeds meer achter de computer en moeten weer meer naar buiten. Scholen merken ook dat kinderen vervreemden van de natuur en daarom willen ze weer meer les geven over de natuur. Het steunpunt Natuur en Milieu Educatie heeft een speciaal lesprogramma ontwikkeld dat aansluit bij het nieuwe natuurgebied.
Staatsbosbeheer en de overheid betalen de ontwikkeling van het terrein. De scholen hoeven niets te betalen.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.