Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fries waterschap betrapt olielozers

  •  
08-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olie_05.jpg
Waterschap Friesland heeft in de eerste drie maanden van het jaar zestien eigenaren van pleziervaartuigen betrapt tijdens het illegaal lozen van olie. Dat zei een woordvoerder van het waterschap donderdag. Volgens het waterschap is dat ,,in ieder geval meer dan een verdubbeling'' ten opzichte van 2010.
Olielozingen zijn er ieder jaar, maar eigenaren kunnen alleen aangepakt worden als ze op heterdaad worden betrapt. ,,Anders is het veel te ingewikkeld, omdat je dan moet uitzoeken wie de olie heeft geloosd'', zegt een woordvoerster. ,,Dit jaar is er vrij actief gebeld naar onze alarmlijn en konden we er op tijd bij zijn.''
De olielozingen veroorzaakten in een aantal gevallen zulke grote olievlekken dat olieschermen moesten worden geplaatst en een speciaal schoonmaakbedrijf werd ingeschakeld. Het Openbaar Ministerie beslist hoe de lozers gestraft worden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.