Vroege Vogels

French Connection stopt met verkoop angora

  •  
25-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
angorawolsucces.jpg
Na de ontvangst van duizenden e-mails van aanhangers van PETA en haar internationale zusterorganisaties, die verontwaardigd waren dat French Connection de verkoop van angorawol voortzette, werd  bevestigd dat het in Groot-Brittannië gevestigde internationale modemerk eindelijk beloofd heeft angora te bannen.
Dierenmishandeling
Onderzoek van PETA Azië liet zien dat konijnen bij wie de vacht wordt geknipt of geschoren ook intens lijden tijdens het knipproces. Hun voor- en achterpoten worden strak aan elkaar gebonden zodat ze over een bord uitgerekt kunnen worden – een angstaanjagende ervaring voor ieder prooidier. Bij duizenden konijnen op angorafokkerijen wordt de vacht met de volle hand uit hun huid gerukt. Of angora nu geschoren of geplukt is, de angorawolindustrie veroordeelt deze dieren daarnaast tot jarenlange isolatie in kleine, vieze kooien met draadstalen ondergrond die in hun gevoelige voeten snijdt en ervoor zorgen dat ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen, geen bewegingsruimte hebben en niet met anderen konijnen kunnen omgaan.
Deze gruwelijke praktijken zijn gelukkig bij French Connection niet meer het geval.
Bron: PETA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.