Vroege Vogels

Frater Willibrordus Prijs voor de mooiste fenolijn melding

  •  
22-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
Frater_Willibrordus_05.JPG
Vorige week overleed op 91-jarige leeftijd, Frater Willibrordus uit De Bilt. Hij was achttien jaar lang onze vaste, herkenbare stem op de fenolijn.
Om hem te eren heeft Vroege Vogels iets bedacht: 
De mooiste, meest bijzondere waarneming op de Vroege Vogels fenolijn gaan we vanaf nu jaarlijks belonen met: ‘De Frater Willibrordus Prijs’. Volgend jaar, op zijn geboortedag, op 20 februari, gaan wij de prijs voor het eerst uitreiken.
Vanaf het begin van de Fenolijn, in 2001, is de Frater één van de vaste, trouwe bellers geweest. Hij was altijd betrokken en vond het ook zijn taak om bij te houden wat er in de natuur onder invloed van het klimaat veranderde. Een gemis voor ons, de makers van Vroege Vogels, maar nog meer een gemis voor alle vaste luisteraars naar de Fenolijn, waar iedereen z’n waarneming van eerstelingen en andere fenomenen uit de natuur kan inspreken.
Uit de toon van zijn meldingen was duidelijk op te maken dat Frater Willibrordus onderwijzer was geweest. Al vanaf het moment dat hij het klooster in ging, was hij gefascineerd door de natuur en speciaal de fenologie: de leer van de eerstelingen in de natuur. Hij wilde de luisteraar samen met zijn waarnemingen altijd iets bijbrengen en meegeven. Dat vooral maakte de Frater geliefd bij de luisteraar.
Vijf jaar geleden was Frater Willibrordus net hersteld van een ziekte die hem een tijdje aan bed gekluisterd had gehouden. Verslaggever Henny Radstaak zocht hem toen op in het Fraterhuis Sint Jozef in De Bilt.

Bel de Fenolijn: 035 - 67 11 338.

Elke zondag hoort u een selectie van de waarnemingen op het antwoordapparaat van de Natuurkalender. Voor veel luisteraars een hoogtepunt in Vroege Vogels. Over eerstelingen, vertrekkende trekvogels en vallende blaadjes. Heb je iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar onze voicemail! 035 - 67 11 338.

Meer over:

fenolijn, frater
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Verona
Verona24 sep. 2019 - 9:25

Wat jammer dat Frater Willibrordus er niet meer is. Ik zal hem missen. 

biancabc7
biancabc723 sep. 2019 - 19:49

Wat een enorm gemis voor iedereen! Sterkte voor de mensen om hem heen, die het nodig hebben. Ik zal zijn stem en meldingen missen

famijsselmuiden@gmail.com
famijsselmuiden@gmail.com23 sep. 2019 - 14:38

Wat geweldig dat zijn naam verbonden wordt aan een prijs. Ik vindt de wijze waarop jullie over Frater Willibrordus spreken ontroerend en lief.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.