Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dialogues with nature

  •  
03-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
frans_lanting_life_01.jpg
Dialogues with Nature is de eerste grote overzichtstentoonstelling van het werk van Frans Lanting. De geboren Rotterdammer wordt beschouwd als een van de grote fotografen van deze tijd. Al vier decennia legt Lanting de wonderen van de natuur over de hele wereld vast, van de Amazone tot Antarctica. Zijn doel is om respect voor de aarde te stimuleren via foto’s die zijn passie voor natuur en zorg om de toekomst van onze levende planeet overbrengen. Lantings werk weerspiegelt zijn permanente dialoog met de natuur, die wordt geïnspireerd door zowel kunst en literatuur als wetenschap en technologie, en door zijn eigen ervaringen op alle zeven continenten.

WNF-Frans Lanting Photo Award

Gelijktijdig met de opening van de tentoonstelling start de derde editie van de WNF-Frans Lanting Photo Award. Als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds heeft Lanting zijn naam verbonden aan deze fotowedstrijd die het WNF organiseert om natuurfotografen en -liefhebbers van alle leeftijden te inspireren om de schoonheid van de natuur in beeld te brengen. De wedstrijd draagt bij aan storytelling over de natuur en het belang van natuurbescherming. Meer informatie over de WNF-Frans Lanting Photo Award is te vinden op www.wnf.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.