Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Frans dorp biedt kippen als vuilnisdienst_28_03_2012

  •  
28-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip_25.jpg
Een dorp in het noordwesten van Frankrijk heeft een slimmigheidje bedacht om het huisvuil te verminderen. Elk huishouden krijgt twee kippen om het groente, fruit en tuinafval op te peuzelen.
Pince
Het dorpje Pince, met 200 inwoners, bedacht het idee als bezuiniging op het ophalen van het huisvuil. Het moet gezinnen ook helpen in deze economisch lastige tijd, zei burgemeester Lydie Pasteau. ,,We verminderen zo de afvalberg, maar het is ook leerzaam voor kinderen en helpt gezinnen om geld te besparen, gezien de stijgende prijzen voor eieren'', zei ze. Elke kip kan jaarlijks tot 150 kilo vuil eten en circa 200 eieren leggen.
Vuilniskippen
Gezinnen die willen meedoen krijgen de 'vuilniskippen' in september geleverd. ,,Met een prijs van 8 à 10 euro per kip zijn de kosten voor de gemeente beperkt'', zei de burgemeester. ,,Een goede investering''. Al 20 huishoudens in het dorpje hebben zich bij haar aangemeld.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.