Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Frans de Waal en Jeroen Bosch

  •  
15-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
bosch_01.jpg
Deze week verscheen het nieuwste boek van bioloog Frans de Waal 'Zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'. Een boek dat laat zien hoe we er achter kunnen komen wat het verschil is tussen menselijke en dierlijke intelligentie.
Nadat het eeuwenlang not done was om over dierlijke intelligentie te spreken of over dierlijke emoties is het nu tijd voor een opener blik. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie mede door Frans de Waal een grote vlucht genomen.
Jeroen Bosch
Tussen onderzoek en boekpresentatie door vond Bosschenaar Frans de Waal deze week ook even tijd om een bezoek te brengen aan zijn favoriete schilder Jeroen Bosch. Als geen ander wist Jeroen Bosch dieren in zijn schilderijen te verwerken.
De tentoonstelling 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie' is nog tot en met 8 mei te zien in het Noordbrabants museum.
Win kaarten
Voor de “De Nacht van de Uil” van 7 op 8 mei zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ook maak je kans om twee kaarten te winnen bij ons.
Boekgegevens
Titel: Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn
Auteur: Frans de Waal
Uitgeverij: Atlas Contact
Prijs: 24,99
Pagina’s: 336
ISBN 978-90-4502-858-3
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.