Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Frankrijk helpt Egypte met atoomprogramma

  •  
31-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sarkozy_01.jpg
Frankrijk is bereid Egypte te helpen met de ontwikkeling van zijn atoomprogramma. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy gezegd in een interview met een Egyptische krant.
"Ik vind het voor elk land een natuurlijke zaak om te streven naar atoomenergie”, zei Sarkozy tegen de regeringsgezinde krant Al-Ahram. "Geen land heeft op dit vlak zoveel expertise en ervaring als Frankrijk en als Egypte dat wil is Frankrijk bereid tot samenwerking.”
Frankrijk wekt een meerderheid van zijn energie op met atoomcentrales. In oktober zei de Egyptische president Hosni Mubarak dat zijn land plannen voor een atoomprogramma nieuw leven moet inblazen om meerdere energiebronnen in Egypte te krijgen en olie- en gasreserves veilig te stellen voor toekomstige generaties. Egypte schoof plannen voor een atoomprogramma in 1986 op de lange baan na de de ramp in de kerncentrale van Tsjernobyl.
Sarkozy is in Egypte op vakantie en sprak gisteren met president Hosni Mubarak.
Bron: Trouw

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.