Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fotoserie: Een maa(l)tje te groot?

14 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
prooi-aalscholver-paling

© Aalscholver vangt paling. Fotograaf: markdevries

Net als mensen hebben dieren regelmatig ogen die groter zijn dan hun maag. Ook wil een prooidier nog wel eens verrassend hevig tegenstribbelen. Zo heeft de aalscholver hiernaast grote moeite met een glibberige en bewegelijke paling.
Bekijk meer foto's van roofdieren met lastige prooien en lees het commentaar van de fotograaf.
prooi-mantelmeeuw

© Fotograaf RuurdJellevdLe

Fotograaf RuurdJellevdLe: ‘Na vier uur wachten vlogen er plots vijf velduilen op. Ik had er een in beeld en uitgerekend die werd in de lucht gevangen door een jonge grote mantelmeeuw. Gelukkig voor de velduil liet hij deze uiteindelijk weer los.
prooi-havik-eend

© Fotograaf ceesuri

Fotograaf ceesuri: ‘Deze jonge havik had veel moeite met de hevig tegenstribbeldende eend. Eerst probeerde hij de eend te verdrinken en vervolgens ging de strijd op het land verder. De roofvogel was uiteindelijk zijn prooi de baas.’
prooi-kikker

© Fotograaf Karolien

Fotograaf Karolien: ’Dit kikkertje heeft toegehapt op een flinke regenworm en loslaten ho maar! De worm probeerde nog weg te komen door een kier in het beton maar de kikker was sterker. Uiteindelijk was opeten toch niet mogelijk en heeft hij zijn sappige prooi prijs moeten geven.'
prooi-vos

© Fotograaf PietBroekhof

Fotograaf PietBroekhof: ‘Deze vos pakte tegelijkertijd een mol, een hagedis, twee vogels en een muis!’
prooi-aalscholver

© Fotograaf: JZuijderduijn

Fotograaf: JZuijderduijn: ‘Ik wist niet wat ik zag toen ik een aalscholver zag worstelen met een grote snoek. Hij kreeg hem niet weg. Toen kwam een tweede aalscholver en die deed even voor hoe het moest, na een aardige vechtpartij overigens.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.