Vroege Vogels

Fotoserie: De avonturen van een eekhoorn

  •  
15-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
835 keer bekeken
  •  
Eekhoorn_Anja H_header

© Anja H

De eekhoorns worden weer actiever en we zien dus ook weer veel mooie en grappige foto's in onze foto-community. Met hun vliegensvlugge bewegingen waarmee ze van boom naar boom springen, is het vastleggen van een eekhoorn niet altijd even makkelijk. Toch is het 'Kasteelheertje' gelukt om er een te fotograferen wanneer die in de lucht hangt!
Eekhoorn_kasteelheertje

© kasteelheertje

Een prachtige foto van een prachtig dier. Maar eekhoorns halen ook regelmatig rare fratsen uit. 'Anja H' kwam een eekhoornpaartje tegen die niet bang was voor wat nattigheid:
Eekhoorn1_Anja H

© Anja H

Eekhoorn2_Anja H

© Anja H

Eekhoorn3_Anja H

© Anja H

Anja H: "Deze eekhoorn liet, tijdens het springen van een eilandje naar de wal, zijn walnoot in het water vallen. Daardoor moest hij nogmaals richting de noot zwemmen om hem te pakken. Hij ging zelfs kopje onder! Prachtig om te zien. Ze waren met twee eekhoorns, om de beurt aan het verzamelen en begraven. Denk dat het een paartje was die een voorraad voor het kroost aan het verzamelen was."

Ook krijgen we af en toe foto's ingestuurd van eekhoorns met een opmerkelijke vachtkleur. De eekhoorn die 'Timmharr4898' vastlegde is heel donker van kleur, maar het uiteinde van zijn staart is wit! 
Eekhoorn_Timmharr4898

© Timmharr4898

Waarschijnlijk hebben we hier te maken met leucisme, waarbij de eekhoorn voor een deel van zijn lichaam pigment mist. Het kan zelfs voorkomen dat heel de vacht van de eekhoorn wit is, zoals in deze Zelf Geschoten die ingezonden was eind afgelopen jaar:
Heb je zelf nog leuke of mooie foto's of video's van eekhoorns? Upload ze vooral naar Vroege Vogels!

Meer over:

eekhoorn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

JokeBitter
JokeBitter13 mrt. 2022 - 18:04

''ik geniet zo van jullie verhalen en filmpjes, zoals nu van de eekhoorns, dank je, Anja H, groet, joke bitter.

pk49
pk497 mrt. 2022 - 20:17

wauw,prachtige foto's !!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.