Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fors meer klachten over AWACS

  •  
03-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
awacs.jpg
Het aantal klachten over de vliegende radarstations AWACS in Zuid-Limburg is het eerste kwartaal van dit jaar met een derde gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd overzicht van de stichting Klachtentelefoon Luchtverkeer Zuid-Limburg.
In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen bij de stichting 6734 klachten binnen over lawaai, kerosinestank en vliegtuigen die laag vliegen of afwijken van de route, tegenover 4829 in het eerste kwartaal van 2008. Het aantal vliegbewegingen nam in vergelijking met vorig jaar toe met 17 procent, van 688 naar 801. De meeste klachten komen uit Onderbanken met het kerkdorp Schinveld, dat pal naast de NAVO-basis ligt. Ook uit Brunssum en Schinnen komen veel klachten.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.