Vroege Vogels

Formule 1-teams toch niet over strand naar Zandvoort

  •  
03-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Formule 1_ferrari_race_pixabay
Formule 1-teams laten zich op 1 mei toch niet over het strand van Noordwijk naar het circuit van Zandvoort brengen voor de Dutch Grand Prix. Ze rijden gewoon via de weg van hun hotel naar het circuit, bevestigt evenementenorganisator The Spot na berichtgeving door NH Nieuws. Op de strandritten was veel kritiek, omdat op de route het beschermde strandreservaat Noordvoort ligt.

Onbegrijpelijk

Noordvoort, op de grens van de twee gemeenten, is een stiltegebied voor vogels en zeehonden. Ruim 73.000 mensen tekenden twee petities tegen de strandroute. "Het is onbegrijpelijk dat het belang van de Formule 1-race hier gaat boven natuur", stelden de opstellers van een van de petities. Ook natuurorganisaties die toch al gekant zijn tegen de race in Zandvoort hadden er geen begrip voor. De gemeenten Zandvoort en Noordwijk hadden dat wel. Zij wilden enkele ritten over het strand toestaan, mits dat met elektrische of hybride voertuigen zou gebeuren.

Ontheffing

"Er is door ons nogmaals goed gekeken naar de alternatieven", laat The Spot weten. Volgens de organisatie was de ontheffing "uitsluitend bedoeld als noodplan", maar is nu besloten daar geen gebruik van te maken.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

schilderes
schilderes5 mrt. 2020 - 15:26

Goddank. Na een bom van handtekeninglinks .

babohj
babohj4 mrt. 2020 - 17:35

Dat zo'n beslissing moet afhangen van o.a het aantal handtekeningen middels een petitie  is toch te triest voor woorden !!Gelukkig heeft het verstand gewonnen ;-)

JanvanGent
JanvanGent4 mrt. 2020 - 16:19

Als ze nog wat borden  max. 100 km/uur over hebben , kunnen ze die op het circuit van Zandvoort plaatsen om de uitstoot van stikstofoxiden in de buurt van natuurgebieden te beperken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.