NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ford investeert fors in elektrisch rijden

11 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
elektrisch_tanken_02.jpg
Ford investeert 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) in de verdere ontwikkeling en productie van batterijen voor elektrisch aangedreven auto's. De Amerikaanse autofabrikant maakte donderdag ook bekend te werken aan dertien nieuwe elektrische en hybride modellen, die in 2020 op de markt moeten komen.
Nieuwe telg
Volgens het concern rijdt tegen het eind van dit decennium circa 40 procent van alle Fords op elektriciteit. De eerste nieuwe telg wordt eind volgend jaar al verwelkomd. Het gaat om de Focus Electric, die in een half uur voor 80 procent opgeladen kan zijn. Dat is goed voor een actieradius van ongeveer 160 kilometer.
Laboratorium  
Om de plannen met elektrisch rijden te ondersteunen, laat Ford een laboratorium bouwen voor de verdere ontwikkeling van de benodigde batterijen. Dat lab, waar een prijskaartje aan hangt van 9 miljoen dollar, komt op het terrein van de Universiteit van Michigan.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.