NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Foie gras gaat in New York in de ban

31 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Foie gras

Foie gras

© Pixabay

De van oorsprong Franse delicatesse foie gras is binnenkort taboe in de Amerikaanse stad New York. De gemeenteraad ging woensdag akkoord met een verbod vanaf 2022 voor de verkoop van foie gras in restaurants, supermarkten en speciaalzaken.

Boete of gevangenisstraf

Bij overtreding dreigt een boete of zelfs een gevangenisstraf. Dierenactivisten hebben al langer kritiek op de manier waarop de foie gras (vette lever in het Frans) wordt geproduceerd. Hoofdbestanddeel is een ganzen- of eendenlever. De dieren worden soms dwangmatig gevoed om de lever zo groot mogelijk te laten worden.

De Amerikaanse staat Californië deed de delicatesse al eerder in de ban en ook de stad Chicago kende tot 2008 enige tijd een verbod.

Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.