Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Flevopark jarig

8 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Thijsse bij opening Zuiderzeepark 20 sept 1931_300
Het Flevopark in Amsterdam bestaat komend weekeinde 85 jaar. Een van de mensen die hard heeft gestreden voor de oprichting van het park was de Amsterdamse onderwijzer Jac P. Thijsse.
Joodse begraafplaats
De basis van het park werd gelegd op de Joodse Begraafplaats. Die stamt al uit het begin van de achttiende eeuw. Thijsse ijverde voor een extra 'groene buffer' tussen de begraafplaats en het water van het Nieuwe Diep, om zo de oprukkende stad tegen te houden en de natuur juist de stad in te trekken.
Geen 'park'
Waar een park normaal gesproken synoniem is voor 'netjes en aangeharkt, is het Flevopark alles behalve aangeharkt, vertelt de voorzitter van de vereniging 'Vrienden van het Flevopark', Goos van der Sijde. 'De natuur mag steeds meer haar gang gaan in het park.'
Programma
Op 17 en 18 september worden er verschillende festiviteiten georganiseerd in het park om de verjaardag te vieren.
Het programma vindt u hier  
Bewaren

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.