Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Flevoland begint in 2012 met Oostvaarderswold

  •  
29-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oostvaardersplassen-2.jpg
De provincie Flevoland maakt volgend jaar een begin met de aanleg van natuurgebied Oostvaarderswold. Dat meldde de provincie woensdag. Negen agrarische percelen maken plaats voor 350 hectare natuur.
Het nieuw aan te leggen groen dient officieel als verplichte compensatie voor de natuur die verloren gaat bij onder meer de uitbreiding van Almere. De provincie ziet de aanleg echter als het begin van de aanleg van Oostvaarderswold, dat uiteindelijk de Oostvaardersplassen met de Veluwe moet verbinden.
Landbouwgrond
Oostvaarderswold moest oorspronkelijk 1800 hectare beslaan, maar het Rijk besloot begin dit jaar niet meer mee te betalen aan het verwerven van landbouwgrond die moest wijken voor het natuurgebied. Flevoland had op dat moment al ruim 1000 hectare aangekocht.
De provincie wil het natuurgebied om die reden in afgeslankte vorm aanleggen. Eind dit jaar wordt duidelijk, hoe Oostvaarderswold er in zijn nieuwe vorm uit moet zien.
Bron: ANP
Foto: huubverbeek

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.