Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Flamingo's en kokmeeuwen net over de grens

  •  
16-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
386 keer bekeken
  •  
flamingos
Het Zwillbrocker Venn is een natuurgebied in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak over de Nederlandse grens bij Eibergen en Groenlo.
Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 ha in oppervlakte en is een Natura-2000 gebied.  Het Zwillbrocker ven is ontstaan nadat in het middelste gedeelte van het gebied turf was gestoken. Daardoor liep het vol met water.
Deze plas trekt veel steltlopers, en watervogels. Van maart tot en met juni wordt het gebied gedomineerd door een kolonie kokmeeuwen. In de jaren 80 hebben zich flamingo’s in het veen gevestigd. De flamingo’s die broeden in het Zwillbrocker Venn overwinteren in ons land. Zo worden ze vooral gespot in de nazomer rond het IJsselmeer en Lauwersmeer en in de winter in het deltagebied van Zeeland.

Vroege Vogels ontdekt Winterswijk, vrijdag 17 april 2020 om 19.55u op NPO 2! (Herhaling van 25 mei 2018)

Meer over:

kokmeew, flamingo

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.