Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Fishing for litter' ook in de Waddenzee

  •  
09-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_308198.jpg
Afval uit zee niet meer overboord gooien, maar in 'bigbags' aan boord houden. Dat is het doel van het project 'Fishing for litter' (vissen naar afval). Dit is niet alleen van toepassing op de Noordzee, ook de Waddenzee heeft te kampen met zwerfvuil. Daarom ook is vorige week vanuit de haven van Lauwersoog dit project van start gegaan.
Het project is een initiatief van van de internationale milieu-en veiligheidsorganisatie KIMO. Vijf Noord-Europese landen hebben in drie jaar tijd met 58 vissersschepen al 500.000 kilo afval uit de noordelijke zeeën verwijderd.
Van KIMO Nederland en België zijn gemeenten lid die belangen hebben op en in de noordelijke zeeën en kustwateren. Deze belangen kunnen zijn: toerisme, recreatie, visserij, natuur en industrie. Op dit moment zijn er 29 kustgemeenten lid van KIMO Nederland en België.
Bron: Waddenvereniging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.