Vroege Vogels

Fishes krijgt MSC-certificaat voor verantwoorde vis

  •  
16-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_164922.jpg
De Nederlandse viswinkelketen Fishes krijgt maandag het MSC-certificaat, een keurmerk dat aangeeft dat de vis verantwoord is gevangen en afkomstig is uit goed beheerde, duurzame visgebieden.
Fishes is niet het eerste Nederlandse bedrijf dat het keurmerk ontvangt, maar wel de eerste detaillist. ,,Duurzame visserij is noodzakelijk voor de bescherming van vispopulaties en hun leefomgeving. Maar ook voor het behoud van de vissector. De huidige overbevissing en bijvangst vormen een groot gevaar voor de toekomst van de visserij'', verklaart eigenaar Bart van Olphen van Fishes, dat vier vestigingen heeft in Amsterdam, Laren en Utrecht.
Het internationale MSC-keurmerk is te vergelijken met het FSC-merk voor verantwoord hout. MSC is in 1997 opgezet door het Wereld Natuur Fonds en Unilever. Sinds 1999 heeft de Marine Stewardship Council (MSC) als doel het visaanbod in de zee voor de lange termijn te waarborgen en de leefomgeving van vissen gezond te houden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.