Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Finale Nationale Vogel

  •  
16-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
logo_nationale_vogel_04.jpg
Vrijwel alle landen in de wereld hebben een Nationale Vogel. Alleen Nederland nog niet. Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen. Daarom hebben wij de afgelopen maanden de Verkiezing van de Nationale Vogel georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Dinsdagavond om half acht weten we welke van de tien genomineerde gevederde vrienden door jullie is verkozen tot de Nationale Vogel van Nederland.
Welke vogel vind jij staat symbool voor Nederland en typeert de Nederlandse volksaard het beste? Ruim 11 duizend stemmen zijn er sinds eind juni uitgebracht op een longlist van 28 vogels. Dit resulteerde tien genomineerde vogels. De tien genomineerden vogels zijn (in willekeurige volgorde): de kievit, de grutto, de huismus, de blauwe reiger, de boerenzwaluw, de ooievaar, de merel, de koolmees, de roodborst en de ijsvogel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.