Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fikse boete voor doodrijden leguaan

  •  
13-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_301980.jpg
Een buschauffeur uit Ecuador moet een boete van omgerekend 13.000 euro betalen omdat hij op het eiland Baltra, deel van de Galapagos, een landleguaan heeft overreden. De verantwoordelijke minister van Milieu heeft de beheerder van de plaatselijke luchthaven en de Colombiaanse vliegmaatschappij Avianca medeverantwoordelijk gesteld voor de dood van de 'duivelskop' (conolophus subcristatus).
Toeristen
De bus vervoerde toeristen van het vliegveld naar de veerboot om naar het naburige, grotere eiland Santa Cruz te gaan. Het korte ritje van 7 kilometer kostte een galapagoslandenleguaan, een beschermde hagedissensoort die 1,20 meter lang kan worden, het leven. Dierenbeschermers moeten met regelmaat exemplaren in veiligheid brengen die over de landingsbaan van Baltra kruipen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.