Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fiets Naar Je Werk Week

  •  
18-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fiets_01.jpg

© Foto: Flickr (Creative Commons)

Natuur & Milieu start vandaag de ‘Fiets Naar Je Werk Week’. Ze roepen heel Nederland op om deze week mee te fietsen én zich hiervoor te laten sponsoren. De opbrengst gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp, die het gaat besteden het aan fietsen voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.
Fietsland
Nederland is een fietsland bij uitstek: bijna 90% van alle Nederlanders bezit een fiets, blijkt uit het Hopper-onderzoek van Natuur & Milieu. Toch leggen we de meeste kilometers af met de auto en slechts 7% met de fiets. 71% van de verplaatsingen is korter dan 7,5 kilometer, een afstand die je makkelijk kunt fietsen. ‘Een gemiste kans, want de voordelen van fietsen zijn enorm: fietsers zijn fitter, gezonder, productiever en leven langer”, aldus Olof van der Gaag.
Meedoen
Wie meedoet aan de Fiets Naar Je Werk Week, kan sponsorgeld inzamelen en helpt een kind aan een fiets. De Fiets Naar Je Werk Week is onderdeel van de Hoppercampagne, die bedoeld is om Nederlanders slimmer te laten reizen. De Hoppercampagne moet bijdragen aan minder belasting van het milieu en minder files en is een initiatief van Natuur & Milieu.
Ook op de fiets naar het werk? Meld je aan !
Bron: Natuur & Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.