NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn viert feest_04_02_2016

4 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_62.jpg
De bloei van de eerste bosanemoon, de paddentrek, de eerste generatie dagpauwogen of de terugkomst van de boerenzwaluw. De meldingen op de Fenolijn, het antwoordapparaat van De Natuurkalender zijn voor veel luisteraars een hoogtepunt in Vroege Vogels. De klimaatverandering in je eigen achtertuin. Zondag vieren we het 15-jarig jubileum, samen met een vijftal vaste stemmen en Dr. Natuurkalender Arnold van Vliet.
Vroege Vogels startte de Natuurkalender in 2001, samen met Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. Duizenden vrijwilligers geven aan De Natuurkalender door wanneer in hun eigen achtertuin of directe omgeving planten in bloei komen, vlinders verschijnen, vogels vanuit hun overwinteringgebieden in Nederland aankomen of wanneer bladeren van de bomen vallen. De meeste waarnemingen komen binnen via www.natuurkalender.nl.
Honderden luisteraars bellen wekelijks de Fenolijn, het antwoordapparaat van De Natuurkalender: 035-6711338. En dat is belangrijk want elke waarneming is belangrijke informatie over eventuele verschuivingen in de natuur door veranderingen in het klimaat. Een aantal vaste bellers van de fenolijn komen zondag extra aan bod. Onder hen, Frater Willibrordus, Anita Hitzert, Sjaak Witteveen, Peter van der Feltz en Mirjam Wiskerke.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.