Vroege Vogels

Fenolijn: Een imiterende spreeuw en een ondeugende zwarte roodstaart.

  •  
24-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gras

© Bron: Pixabay

Voor sommige hooikoortspatiënten breekt een vervelende periode aan. Want het graspollenseizoen nadert zijn hoogtepunt. Volgens Arnold van Vliet van De Natuurkalender is de kans op hooikoortsklachten tot en met eind juni groot.
De concentratie van graspollen in de lucht is de laatste weken flink opgelopen dat heeft onder meer te maken met de weinige regenval. En de paar buitjes die wel nog vallen zorgen dat het gras wel goed kan groeien en bloeien. Blijft het te droog dan wordt de groei van het gras geremd en zijn er ook minder pollen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 . Met deze week een wielewaal, een imiterende spreeuw en een ondeugende zwarte roodstaart.
Verder: hoe staat het met de biggen van varkenshoeder Josse Haarhuis? Twee maanden geleden startte hij een proef in Houten om de overlast op de rondweg aan te pakken. Volgens Josse is de proef geslaagd want de varkens aten alle eieren op. Volgens LTO Utrecht is proef mislukt omdat de ganzen zich verplaats hebben naar nabijgelegen weilanden. De provincie Utrecht moet nog een besluit nemen over een vervolg.

Meer over:

fenolijn, graspollen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.