Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

15 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
heikikker_02.jpg
Voor de eerste kikkers en padden is de winter al voorbij. Op verschillende plekken in Nederland is de afgelopen weken zelfs al amfibieëntrek gezien. Kikkers en padden gaan dan vanuit hun overwinteringsplek naar poeltjes om daar te gaan paren.
Soms moeten ze dan een weg over, en daarom dat in heel Nederland honderden vrijwilligers helpen om de dieren veilig te laten oversteken. Rond het Brabantse natuurgebied de Strabrechtse heide werden de afgelopen week al honderden heikikkers overgezet. Net als gewone padden, kleine watersalamanders en enkele bruine kikkers.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's