Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

26 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_63.jpg
In Zandvoort is afgelopen week een nieuwe nachtvlindersoort voor Nederland waargenomen. Met de mooie naam, ‘verkennertje’. Het is een trekvlinder, die in ons land terecht is gekomen door de aanhoudende warme zuidelijke stroming van de laatste periode.
Het verkennertje komt oorspronkelijk in een groot deel van de wereld voor en wordt ook als plaagdier gezien in de teelt van bijvoorbeeld kool. De grootste populaties leven in Noord-Amerika en ook in Zuid-Europa. Maar met de warmere (na)zomers bereikt de soort steeds vaker de Britse Eilanden en de kustregio van Frankrijk. En nu dus ook Nederland. 
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.