NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

3 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_63.jpg
In Kasteelpark Staverden bij het Gelderse Ermelo is onlangs een nieuwe soort paddestoel voor Nederland gevonden. De schimmel heeft nog geen Nederlandse naam en behoort tot de vlamhoeden. De zwam komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en werd in grote aantallen aangetroffen op enkele hopen houtsnippers.
De paddenstoel heeft een rood-paarse hoed met schubben, die tot acht centimeter breed kan worden. De stevige steel van de paddenstoel heeft een soortgelijke kleur als de hoed. Hoog op de steel zit een ring die verdwijnt naarmate de paddenstoel ouder wordt.
De paddenstoel komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en heeft zich vanuit daar over de rest van de wereld verspreid. In Europa wordt de soort gezien als exoot.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Nederlandse Mycologische Vereniging.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.