Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
14-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ooievaar in de wind

© Fotograaf: Leonphoto

Op sommige plekken zijn nu grote groepen ooievaars te zien. De witte imposante vogels verzamelen zich nu voor de jaarlijkse trek naar hun overwinteringsgebieden in Zuid-Europa en Afrika. Ze zijn nu met name te zien in weilanden, waar ze hun buikje vol vreten voor ze aan de lange reis beginnen.
Niet alleen Nederlandse ooievaars zijn nu in de velden te zien. Grote kans dat er ook Duitse en Scandinavische exemplaren tussen zitten. De ooievaars die naar Afrika vliegen, trekken veelal via Spanje de Middellandse Zee over, om uiteindelijk maandenlang te verblijven in West-Afrika, in de wetlands van het stroomgebied van de Niger.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

fenolijn, ooievaar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.