Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

14 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Ooievaar in de wind

© Fotograaf: Leonphoto

Op sommige plekken zijn nu grote groepen ooievaars te zien. De witte imposante vogels verzamelen zich nu voor de jaarlijkse trek naar hun overwinteringsgebieden in Zuid-Europa en Afrika. Ze zijn nu met name te zien in weilanden, waar ze hun buikje vol vreten voor ze aan de lange reis beginnen.
Niet alleen Nederlandse ooievaars zijn nu in de velden te zien. Grote kans dat er ook Duitse en Scandinavische exemplaren tussen zitten. De ooievaars die naar Afrika vliegen, trekken veelal via Spanje de Middellandse Zee over, om uiteindelijk maandenlang te verblijven in West-Afrika, in de wetlands van het stroomgebied van de Niger.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338.
Bron: Vogelbescherming

Meer over:

fenolijn, ooievaar
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.