Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

21 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
20131211_paardenbijter.jpg
Ondanks de beginnende herfst worden op veel plekken nog verschillende soorten vliegende libellen gemeld. Volgens de vlinderstichting zijn de meest talrijke soorten van dit moment de paardenbijter, de heidelibel en de houtpantserjuffer.
De paardenbijter is een van de grootste libellen die we in Nederland kennen, met een slank achterlijf, die je meestal op een paar meter hoogte ziet jagen. Je ziet ze meestal langs bospaden en bosranden, maar ook in de tuin.
De meest voorkomende heidelibel is de bruinrode heidelibel, maar ook de steenrode heidelibel is in september en oktober nog op veel plekken aan te treffen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Meer over dit onderwerp