Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
20-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fenolijn_mobiel_63.jpg
Het seizoen van de sprinkhanen en krekels is aangebroken. Soorten als het locomotiefje, het schavertje, de wrattenbijter, maar ook de blauwvleugelsprinkhaan en de boomkrekel worden nu gezien. Het is de vraag wat de invloed is van de langdurige droogte en warmte op deze gepantserde insecten. Zo eten sprinkhanen eten planten of kleine insecten, die op planten leven.
Het locomotiefje is een opvallende sprinkhaan. Komt voor in Zuid-Europa, niet in België, maar vreemd genoeg wel, op een aantal plekken in Nederland. Onder meer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is een zogeheten veldsprinkhaan, zijn kleur is bruin, en hij is voornamelijk te vinden in bermen en akkerranden. Het geluid van een locomotiefje bestaat uit korte tikjes met een ratelachtig gesis, dat steeds sneller gaat. Het is net een opstartende ouderwetse trein.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.