Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

20 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_63.jpg
Het seizoen van de sprinkhanen en krekels is aangebroken. Soorten als het locomotiefje, het schavertje, de wrattenbijter, maar ook de blauwvleugelsprinkhaan en de boomkrekel worden nu gezien. Het is de vraag wat de invloed is van de langdurige droogte en warmte op deze gepantserde insecten. Zo eten sprinkhanen eten planten of kleine insecten, die op planten leven.
Het locomotiefje is een opvallende sprinkhaan. Komt voor in Zuid-Europa, niet in België, maar vreemd genoeg wel, op een aantal plekken in Nederland. Onder meer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is een zogeheten veldsprinkhaan, zijn kleur is bruin, en hij is voornamelijk te vinden in bermen en akkerranden. Het geluid van een locomotiefje bestaat uit korte tikjes met een ratelachtig gesis, dat steeds sneller gaat. Het is net een opstartende ouderwetse trein.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.