Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

23 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Fenolijn_mobiel_62.jpg
Vanaf 2001 brengt Vroege Vogels elke zondag een selectie van de waarnemingen op het antwoordapparaat van de Natuurkalender. Honderden luisteraars laten op onze fenolijn (035 - 67 11 338) weten wanneer in hun eigen achtertuin of directe omgeving planten in bloei komen, vlinders verschijnen of vogels vanuit hun overwinteringgebieden in Nederland aankomen. Van de eerste bosanemoon tot het eerste oranjetipje, van de eerste gierende gierzwaluwen tot de eerste stridulerende sprinkhanen.
Vroege Vogels startte de Natuurkalender in 2001, samen met Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. De man die uiteindelijk ook is gepromoveerd op de fenologie.
Elke Vroege Vogels-luisteraar herkent z'n stem meteen in de Fenolijn: die van frater Willibrordus uit De Bilt. Al vanaf het begin van de Fenolijn, in 2001, is de frater één van de vaste wekelijkse bellers. Gespecialiseerd in planten, maar vooral in vlinders.
Het doel van De Natuurkalender is het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van het moment waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen zich in de natuur voordoen en van de veranderingen die daarin optreden.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.