Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

  •  
08-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sloot

© Fotograaf: zwaanbeijk

Van bloedzuiger tot rivierkreeft. Dit weekend zijn de landelijke slootjesdagen. Iedereen kan op zoek naar leven bij hem of haar in de sloot. Met dit publieksonderzoek wil het Nederlands Instituut voor Ecologie te weten komen hoe gezond de Nederlandse sloten zijn.
De waterkwaliteit staat onder druk. Volgens de Rijksoverheid halen de meeste Nederlandse waterlichamen de officiële kwaliteitsnorm niet: de chemische kwaliteit voldoet meestal niet, en de ecologische kwaliteit is vaak matig, ontoereikend of zelfs slecht. De onderzoekers van het NIOO verzamelen de resultaten van het Slootjesonderzoek en verwerken ze tot een rapport over de waterkwaliteit van Nederlandse sloten.
Er is genoeg te onderzoeken. Nederland heeft een groot netwerk aan slootjes, in totaal meer dan 330.000 kilometer.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: NIOO

Meer over:

fenolijn, nioo,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.