Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
24-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
argusvlinder_01.jpg

© Foto: Joke van de Poppe

Het barst momenteel van de dagvlinders. Toch draait het dit weekend vooral om 1 soort: de argusvlinder. De vlinderstichting roept iedereen op om de zeer bedreigde boerensoort te gaan tellen. De oranje graslandvlinder was ooit vrij algemeen, maar sinds een jaar of twintig gaat het behoorlijk slecht.
De argusvlinder houdt van warme, open graslanden met veel variatie in de hoogte van de vegetatie. Ook belangrijk is de aanwezigheid van beschutting en genoeg warme plekken, die de oranje vlinder kan gebruiken om op te warmen. Zoals stukken open grond, molshopen, muurtjes, stenen trappen en houten hekken.
Het argusvlindertelweekend is van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei. Meer informatie op de site van de Vlinderstichting .
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.