Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
20-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oranjetipje_video
Het is op en top lente. In een week waarin het kwik tot recordhoogte steeg is het spitsuur in de natuur. Zo wemelt het van de voorjaarsvlinders als het oranjetipje. Veel boomsoorten kleuren groen, planten bloeien massaal en ook qua vogelzang is er nu veel te horen. Vooral ’s ochtends is buiten een waar ornithologisch concert te horen.

Zwaluw, koekoek en nachtegaal

Icoonsoorten als de boerenzwaluw, de koekoek en de nachtegaal zijn weer terug in Nederland. Het is nog even wachten voor die andere icoonsoort terug is uit zijn overwinteringsgebied in Afrika, de gierzwaluw.
Reptielen
Ook steeds meer amfibieën en reptielen laten zich nu zien. Zo verschijnen adders om zich op te warmen in de zon. En zijn de traditionele boomkikkerkoortjes ’s avonds goed te horen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.