Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beleef de lente zeearend
Terwijl de Friese zeearend van Beleef de Lente continu in gevecht is met een havik om het beste nest, heeft het echtpaar in het Groningse Hunzedal nu al een jong. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat er in Groningen een zeearend ter wereld komt.

Vliegende deur

Op steeds meer plekken in Nederland broedt deze ‘vliegende deur’. In 2005 werd de eerste broedpoging ondernomen in de Oostvaardersplassen. Tot die tijd was de zeearend als broedvogel lange tijd uit ons land verdwenen. Sindsdien heeft hij zich verspreid van de Biesbosch tot het Zuidlaardermeer en van Tiengemeten tot Alde Feanen. Op zeker tien plekken zijn er inmiddels broedpogingen ondernomen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn, zeearend
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.