Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
09-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kraanvogels dauhorst

© Sander Wansing

Het was absoluut de week van de kraanvogel. Met honderden, soms duizenden tegelijk trokken ze vanaf afgelopen weekend over ons land, nadat de wind van het oosten naar het zuiden was gedraaid. Op sommige plekken zoals in de Biesbosch bleven enkele groepen kraanvogels overnachten.

Trekkers

De exemplaren die nu overtrekken hebben overwinterd in Spanje en Frankrijk en trekken naar het noordoosten, richting de broedgebieden in de moerasbossen en hoogveengebieden in Scandinavië. Sinds 2001 broeden er na eeuwen afwezigheid ook kraanvogels in Nederland, in het Drentse natuurgebied het Fochteloërveen. Ook in het Dwingelderveld in dezelfde provincie zijn er de laatste jaren enkele broedparen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.