Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

  •  
01-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Grote barmsijs

© Grote barmsijs - Fotograaf: Andres

Grote aantallen barmsijzen overspoelen de laatste dagen ons land, van Friesland tot Noord-Brabant. Soms is het een enkeling, maar soms is het ook een groep van honderd vogels. Volgens SOVON Vogelonderzoek is er sprake van een echte ‘invasie’.

Grote en kleine barmsijs

Het is nu vooral de grote barmsijs die wordt gemeld, al is het uiterlijke verschil met de kleine barmsijs niet zo groot. Ze zijn lastig uit elkaar te houden. De grote barmsijs is grijzig met een zwarte bef en het voorhoofd is rood. De vleugelstreep is lichter bij de grote barmsijs in vergelijking met de vleugelstreep van de kleine barmsijs.
De barmsijzen komen aanvliegen vanuit Scandinavië, waar ze broeden. De grote barmsijs broedt over het algemeen noordelijker dan de kleine barmsijs. De groepjes zijn nu onder andere te vinden in berken en elzen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: SOVON en Vogelbescherming

Meer over:

fenolijn, barmsijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.