Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
platte oester

© Fotograaf: Carpie

De platte oester is terug in de Waddenzee. Lang is gedacht dat het schelpdier hier was uitgestorven, maar onlangs vond een visser enkele exemplaren van de platte oester ten oosten van Texel. Uit onderzoek van ecologisch adviesbureau Altenburg & Wymenga blijkt dat er nog veel meer platte oesters te vinden zijn.

Platte oester

Een eeuw geleden was de soort nog redelijk algemeen in de Waddenzee. Maar mede door de intensieve bodemvisserij, parasieten en milieuvervuiling namen de aantallen snel af. Op dit moment vindt er een onderzoek plaats naar de mogelijke herintroductie van de platte oester in de Waddenzee. Want ondanks de recente vondst is een extra steuntje in de rug wel nodig, aldus de initiatiefnemers.
Vorig jaar werden er exemplaren van de platte oester ontdekt in de Noordzee, voor de Zeeuwse kust.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

oester, fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.