Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
08-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rodeeekhoorn_AndyLuberti.jpg

© Fotograaf: AndyLuberti

Het lijkt een goed jaar te worden om eekhoorns te kunnen zien. Dat meldt de Zoogdiervereniging. Met name door de vele beukennootjes vorige herfst en de zachte winter die daarop volgde, is de verwachting dat er dit najaar veel jonge eekhoorntjes zijn. De jongen, die in het begin van de zomer zijn geboren, verlaten rond deze tijd het nest.  

Gewone schaduwstaart

‘Onze eekhoorn’ is de gewone eekhoorn, ook wel de rode eekhoorn genoemd. ‘Gewone schaduwstaart’ betekent zijn naam in het Latijn. Met die staart kan het dier signalen geven die voor soortgenoten zijn bedoeld.  Eekhoorns zijn in het najaar vooral tegen schemering (ochtend of avond) actief. Dus het is vroeg uit de veren geblazen wil je in deze periode van ze genieten!
 
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338.
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.