Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

7 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
bont_zandoogje.jpg

© Het Bont zandoogje. Fotograaf: DirkSlijkhuis

Het is nu de tijd van de zandoogjes. De vlinders worden massaal waargenomen. Dat meldt de Vlinderstichting. Maar het is niet altijd even makkelijk om de zandoogjes te herkennen. Is het een koevinkje, een bont zandoogje, of juist een hooibeestje, een bruin- of oranje zandoogje?

Herkenningskaart

De Vlinderstichting heeft een gratis herkenningskaart gemaakt waarmee je alle soorten zandoogjes gemakkelijk uit elkaar kunt houden. Het koevinkje is bijvoorbeeld een kleine donkerbruine vlinder, die je het beste kunt herkennen aan de ‘gouden oogjes’ aan de onderkant van de vleugels. De vrouwtjes zijn meestal te vinden op braam, akkerdistel en koninginnenkruid.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.