Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Fenolijn 035-6711338

19 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hermelijn-haas-2--Fotograaf--rien-kors

© Hermelijn met haas - Fotograaf: rien-kors

De hazen zijn weer begonnen met rammelen! In deze tijd zijn vaak grote groepen hazen te zien, van enkele tientallen tot soms wel meer dan 70 dieren groot. Overdag rennen ze over de kale velden. Dit schouwspel heet ‘rammelen’. De piek van het voortplantingsseizoen van de hazen ligt tussen februari en mei.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op  035-6711338 .

Meer over:

fenolijn

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wil Verlaek
Wil Verlaek19 mrt 2017 - 14:17

Goede middagHoorde vanmorgen op vroege vogels vertellen van een fimpje over  dode kat met zwerm vogels er om heen,Kan helaas het filmpje niet vinden.Geniet iedere zondag morgen van jullie uitzending en vooral de fenolijn....dankuwel.


1 Reactie
Boesta
Boesta19 mrt 2017 - 15:36

Hallo Wil,

Je kunt het filmpje (heel bijzonder om te zien) hier bekijken: http://vroegevogels.vara.nl/nieuws/filmpje-kalkoenen-cirkelen-om-dode-kat